Kahvila

Tasokas kahvila-ravintola Nelostien varrella

Kahvilamme palvelee asiakkaitaan alkukeväästä aina syksyyn saakka. Valmistamme pääsääntöisesti koko kahvilavalikoimamme tuotteet itse talossa paikan päällä. Tarjolla on aina tuoretta pullaa ja munkkeja sekä erilaisia suolaisia piirakoita ja herkullisia kakkuja. Tarjolla on myös laadukas lounas, johon voit käydä tutustumassa tarkemmin etusivun lounasosiossa.

Katso videoesittely

Suosimme lähituottajia

Raaka-aineita pyrimme mahdollisuuksien mukaan hankkimaan alueen lähituottajilta kuitenkin omat laatukriteerit huomioiden. Tuotteita voit ostaa myös mukaan tai tilata etukäteen enemmän. Kahvilassamme on myös herkkuhylly, josta voit hankkia vaikka tuliaiset ystävällesi.

Talossa on A-oikeudet, joka tuo meille mahdollisuuden järjestää kokonaisvaltaiset ruokapalvelut oli kyseessä sitten millainen juhla tai illanvietto tahansa.

 

Talon historiaa

Naissaaren kahvi- ja juhlahuone on rakennettu vuonna 1896 alunperin kaupaksi. Tuohon aikaan Haapakoski (nyk. Vaajavirta) työllisti suuren määrän puutyöläisiä, sillä Haapakoski oli merkittävä läpimenopaikka puutavaralle ylävesistön alueilta. Talo rakennettiin alun alkaen Siperiaksi kutsutulle vasemman puoleiselle Haapakosken rannalle ja taloa kutsuttiin tuolloin alapuodiksi. Sieltä rakennus siirrettiin Naissaareen ja puoti jatkoi toimintaansa uudella sijoituspaikalla. Kauppa sijaitsi keskellä rakennusta, pohjoispäässä oli tavaravarasto ja eteläpäässä kaupanhoitajan asunto.

Kauppana rakennus toimi aina vuoteen 1918, jolloin SOK tuli Vaajakoskelle. Tästä eteenpäin SOK:n työnjohtajat käyttivät taloa mm. asuntoinaan. Vuonna 1991 talo muuttui ensimmäisen kerran kahvilaksi toimittaen samaa virkaa vielä tänäkin päivänä.

Itse Naissaari on kulttuurihistoriallisesti merkittävä alue, jonka puurakennukset ovat säilyneet 1800-luvulta ja funkistalot 1930-luvulta saakka. Alue on myös kaunis virkistysalue, johon on helppo poiketa katsomaan Päijänne-Keitele -kanavan toimintaa, Wanhaa Woimalaa ja tutustumaan lähemmin saaren historiaan.

Laajamittaisesta Vaajakosken ja Naissaaren historiasta on kirjoittanut kirjoja mm. Antti Kolu. Näitä kirjoja on myynnissä kahvilassa sekä muissa alueen liikkeissä.